4. března 2010

Ořechové vykrajovanky

1 1/4 hrnku nastrouhaných ořechových jader, hrnek moučkového cukru, 1 bílek,trochu rumu, moučkový cukr na posypání válu, na ozdobení čokoládovou polevu, ořechová jádra

Smícháme ořechy, cukr, bílek a rum. Vál posypeme moučkovým cukrem a z těsta vyválíme plát silný asi 2-3 mm. Tvořítkem vykrajujeme různé tvary, klademe je na suchý plech a v mírně teplé troubě usušíme. Po vychladnutí polijeme polevou a ozdobíme polovinami ořechových jader. Čokoládová poleva: Rozlámanou tabulku čokolády na vaření rozpustíme s 1 až 2 lžícemi ztuženého tuku za stálého míchání v horké lázni. Voda se nesmí vařit, jinak se poleva srazí.

Žádné komentáře:

Okomentovat