1 1/2 hrnku hladké mouky, hrnek moučkového cukru, 1/3 balíčku oloupaných a nastrouhaných mandlí, 1/2 kostky másla, lžičku mleté skořice, vejce, šťávu a kůru z 1/2 citronu, zavařeninu na slepování, 1/2 tabulky na vaření, jádra lískových oříšků, tuk na vymazání plechu, mouku na vyválení těsta
Mouku promícháme s cukrem, mandlemi a skořicí. Přidáme změklé pokrájené máslo, vejce, citrónovou kůru a šťávu, vypracujeme těsto, vyválíme plát silný asi 4 mm. Tvořítkem vykrajujeme čtvrtečky. Přineseme je na tukem vymazaný plech a ve středně horké troubě upečeme dorůžova. Vychladlé čtverečky slepíme zavařeninou, střed ozdobíme kapkou rozehřáté čokolády a oříškem.
Žádné komentáře:
Okomentovat