15. října 2012

Koláč s kandovaným ovocem

300 g polohrubé mouky., 250 g másla., 250 g cukru., 250 g kandovaného ovoce., 50 g rozinek., 4 vejce., kůra z citronu., PL rumu., 2 KL prášku do pečiva., špetka soli. , strouhaný kokos na vyzdobení
cukrová poleva - 100 g moučkového cukru., 2 - 3 PL citronové šťávy., pečící papír

Formu vyložit pečícím papírem. Máslo o pokojové teplotě vyšlehat šlehačem do pěny. Postupně přidávat cukr, sůl, nastrouhanou citrónovou kůrku a vejce. Nakonec přidat rum, mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně vymíchat. Kandované ovoce hrubě posekat, spolu s rozinkami posypat zbylou moukou a jemně vmíchat do těsta. Těsto dát do připravené formy, vyrovnat povrch, formu dát do vyhřáté trouby a péct 45-50 minut. Při teplotě 170 - 180 stupňů C. Upečený, vychladlý koláč polít cukrovou polevou a posypat strouhaným kokosem.

Žádné komentáře:

Okomentovat