15. října 2012

Linecké věnečky

380 g hladké mouky., 120 g moučkového cukru., 250 g másla nebo rostlinného margarínu., vejce., vanilínový cukr., 2 PL citronové šťávy

Mouku promícháme s práškovým a vanilkovým cukrem, přidáme změklý tuk a vejce a vypracujeme těsto. Zabalené v mikrotenu odložíme na hodinu do ledničky. Potom ho na pomoučeném vále rozválíme a formičkami vykrajujeme tvary. Pečeme na suchém plechu. Upečené a vychladlé zdobíme hořkou a bílou čokoládou nebo citrónovou polevou a barevnými bonbóny.
Cukrovou polevu si připravíme z moučkového cukru a citrónové šťávy: 100 g cukru utřeme s 2 PL šťávy a PL horké vody. Věnečky můžeme slepovat džemem. strikane venecky


Žádné komentáře:

Okomentovat