4. března 2010

Kapr s citronovou omačkou

1 kapra do 2 kg, 3 paličky česneku, 2 dl oleje, 2-3 dl bílého vína, pepř, sůl
na omáčku: 200 g másla, 4 žloutky, šťávu ze 2 citronů, lžíci rozsekaných kaparů.

Kapra očistíme, vykucháme, osolíme a necháme asi 2 h odpočinout. Stroužky česneku oloupeme, naplníme jimi kapra a zašijeme. Pak kapra potřeme olejem, poprášíme pepřem a na vymaštěném pekáči dáme péci do vyhřáté trouby. Během pečení podléváme vínem. Máslo zvolna rozpustíme, vmícháme do něj citrónovou šťávu s kapary, odstavíme a postupně vmícháme žloutky. Kapra naporcujeme a jednotlivé porce poléváme omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat