4. března 2010

Vánoční kapr na houbach

kapr,10 dkg dušené šunky,jedno vejce,jednu střední cibuli,60 gramů másla,sklenku suchého bílého vína,
20 dkg hub,sůl,pepř a koření (tymián,petržel)

Šunku nakrájíme a osmahneme na másle a cibuli. Přidáme 10 dkg hub a vejce, dle chuti osolíme a opepříme. Rybu zbavíme hlavy, ocasu a šupin, očistíme, vykucháme a naplníme ji připravenou směsí ze šunky a hub. Konce kapra upevníme kuchyňskou jehlou a okořeníme ho tymiánem a petrželí. Pekáč vymažeme máslem, vložíme do něj kapra a pečeme třicet minut ve vyhřáté troubě. V menším kastrůlku podusíme zbytek nakrájených hub s vínem, kterými během pečení kapra podléváme

Žádné komentáře:

Okomentovat