9. ledna 2012

Citronová bábovka s exotickým ovocem

balení směsi na třené těsto, citronová šťáva,strouhaná kůra z  citronu, tuk na vymazání formy, moučkový cukr,100 g kumkvatů,  malý ananas,papája,karambola,100 g angreštu,
několik lístků meduňky na ozdobení

Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto v prášku dáme do misky a přimícháme 6 lžic citronové šťá­vy a kůry. Vložíme do vymazané malé bábovkové formy a pečeme cca 40 min.Zbytek citronové šťávy smícháme se 2 lžicemi moučkového cukru, koláč několikrát propíchne­me, pokropíme šťávou a necháme vychladit.Kumkvaty omyjeme a nakrájíme na tenké plát­ky. Ananas a papáju oloupeme. Ananas rozčtvrtí­me, odstraníme dřevnatou část a dužinu nakrájí­me. Papáju rozpůlíme, odstraníme zrníčka a roz­krájíme. Karamboly nakrájíme na plátky. Angrešt rozpůlíme. Plody promícháme, pokapeme 2 lžíce­mi citronové šťávy, poprášíme cukrem a necháme odležet. Naplníme dutý vnitřek bábovky.

Žádné komentáře:

Okomentovat