10. ledna 2012

Rumová bábovka s kokosem

300 gramů polohrubé mouky, 300 gramů cukru, 250 gramů másla (rostlinného tuku), 5 vajec, 4 lžíce kokosu, prášek do pečiva, vanilkový cukr, 4 lžičky hořkého kakaa, 1 dcl rumu, podle potřeby(1 - 1,5 dcl) mléka
Máslo, cukr, vanilkový cukr a žloutky rozmixujeme dohladka. Přidáme mouku s práškem do pečiva, kakao rozmíchané v rumu, kokos, mléko a vše promícháme. Nakonec vmícháme sníh, těsto je dost husté tak není potřeba, aby byl příliš pevný. Pečeme na 170 - 180 stupňů zhruba 45 minut. Těsto se často zdá být "zdrclé", ale bábovka se vždy podaří a je výborná.

Žádné komentáře:

Okomentovat