27. ledna 2012

Kozlí kopýtka

250 ml černého Velkopopovického Kozla, 120 g hořké čokolády, 150 g másla ,šálek hnědého cukru, 120 g hladké mouky, 70 g kakaa ,2 vejce

Pivo nalijeme do šálku a necháme klesnout pěnu. Do kovové misky rozlámeme čokoládu, přidáme změklé máslo a ve vodní lázni mícháme, dokud se směs nespojí v hladkou hmotu.Směs odstavíme, přelijeme do větší mísy a pomocí šlehače do ní zašleháme cukr. Když má směs vlažnou teplotu, zašleháme do ní po jednom vejci. Když se směs spojí, přimícháme pivo.Nakonec do mísy prosejeme mouku s kakaem. Šlehačem nebo metlou rozšleháme dohladka, ale ne déle, než se rozmíchají případné hrudky. Vezmeme menší pekáček, vyložíme pečícím papírem a vlijeme do něj těsto.Troubu nahřejeme na 165°C a dáme do ní pekáček s těstem. Pečeme 20 - 22 minut.Po upečení necháme zchladnout, přendáme i s papírem na prkénko a nakrájíme na malé kostičky 2,5 x 2,5 cm. Při podávání je můžete doplnit ušlehanou nebo zakysanou smetanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat