17. září 2012

Broskve-vanoční cukrovi

300 g hladké mouky., prášek do pečiva., 150 g moučkového cukru., 50 g margarínu., vejce., nastrouhaná kůra z citronu., 5 - 6 PL mléka., 2 PL rumu., plastový pohárek na vajíčka

Z přísad vymícháme těsto, kousky těsta vtlačujeme do vymúčeného pohárku na vajíčka jako do formičky, v cestě necháme prohluben. Vyklápíme na vymazaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení necháme trochu vychladnout, ale ještě teplé vydlabeme, aby nám zůstala jakoby skořápka. Do půlek nakapeme rum, naplníme je krémem a slepíme.
Krém: 250 g másla, asi 3 PL moučkového cukru., 100 g mletých ořechů, 5 PL mléka
Ořechy vmícháme s horkým mlékem a vychladlé postupně přimícháme k máslu, které jsme předem vymiešali s práškovým a vanilkovým cukrem.
Bonbony: šumavské jahody (červené kuličky)., Rozpustíme v trošce vody. Sirupem jednotlivé kousky ponatierame a červeným Breton (potravinářskou barvou) rozpuštěným ve vodě štětcem domaloval. Potom obalíme v jemném krystalovém cukru, ozdobíme zeleným lístkem a vložíme do papírových košíčků. 


Žádné komentáře:

Okomentovat