20. září 2012

Čokoládová kolečka

150 g moučkového cukru., 300 g hrubé mouky., 150 g másla., 3 PL kakaa., vejce., balíček vanilkového cukru., meruňkový džem., ½ PL mléka ½ PL koňaku., sůl., bílou polevu., lentilky

Máslo utřeme s vejcem a moučkovým cukrem do pěny. Přidáme vanilkový cukr, špetku soli, kakao, mléko a koňak. Nakonec přidáme mouku a vypracujeme tuhé těsto. Necháme v chladu odstát. Vyválíme tenkou vrstvu a vykrajujeme kolečka. Poklademe je na vymazaný, moukou vysypaný plech a upečeme v troubě při 180 stupňů C. Vychladlé kolečka spojujeme s meruňkovým džemem a poléváme polevou.
Poleva : 100 g moučkového cukru., bílek a PL vařící vody. Zdobíme lentilkami.


Žádné komentáře:

Okomentovat