17. září 2012

Adventní řezy

poleva tmavá., směs na perník., 400 ml mléka., 8 PL oleje., 100 g mletých ořechů., 2 vejce
Náplň: 3 - 4 PL povidel., 1 - 2 PL rumu
Poleva a posypání: 5 - 6 PL moučkového cukru., 2 - 3 PL rumu., Vodu podle potřeby., Trochu nasekaných ořechů na posypání.

Polevu rozpustíme. Do mísy dáme postupně směs na perník, mléko, olej, ořechy, vejce, důkladně promíchejte a za stálého míchání vymačkáme do do těsta rozpuštěnou polevu. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a dáme péct do předehřáté trouby.
Teplota a doba pečení: elektrická trouba - 170 stupňů C, plynová trouba - stupeň 2 - 3., horkovzdušná trouba - 150 stupňů C. Doba pečení: asi 30 - 40 minut.
Po upečení necháme chvíli na plechu a otočíme na papír nebo mřížku. Připečený papír stáhneme a perník necháme vychladnout. Povidla rozmícháme s rumem, perník příčné překrojíme a jeden díl položíme na podnos. Natřeme marmeládou a položíme druhý díl. Na polevu rozmícháme cukr s rumem - podle potřeby přidáme trochu vody a rovnoměrně natřeme na moučník. Ihned posypeme ořechy a po zaschnutí polevy nakrájíme na řezy. Uchováváme zakryté.


Žádné komentáře:

Okomentovat