200 g tekutého medu., 250 g moučkového cukru., balíček vanilkového cukru., 125 g másla nebo margarínu., 2 vejce., 4 - 5 PL mléka., 400 g polohrubé mouky., 2 PL kakaa., balíček kypřícího prášku do pečiva., pudink s čokoládovou příchutí., 375 g nasekaných lískových oříšků
poleva: 200 g moučkového cukru., PL rumu., 3 PL horkého mléka
Ve větším hrnci pomalu zahřejeme a rozpustíme med, cukr, vanilínový cukr, máslo nebo margarín a pak necháme vychladnout. Do vychlazené hmoty postupně vmícháme vajíčka a mléko. Mouku smíchejte s kakaem, kypřícím práškem do perníku, pudinkem a po částech zašleháme šlehačem (na středním stupni) do vychlazené hmoty. Nakonec vmícháme rozdrcené oříšky. Pokud je těsto příliš husté, přidáme lžíci mléka. Těsto dáme do vyššího vymazaného a vysypaného plechu a před pečením potřeme vodou. Dáme péct.
Teploty pečení: elektrická trouba 180 stupňů C., plynová trouba 2 - 3 stupeň, horkovzdušná trouba 160 stupňů C. Čas pečení: 25 - 35 minut.
Příprava polevy: Na polevu smícháme moučkový cukr s rumem a mlékem na hustou, tekutou hmotu. Ještě teplý moučník potřeme polevou a necháme vychladnout. Nakonec nakrájíme na kousky velké 3 x 6 cm.
Žádné komentáře:
Okomentovat