20. září 2012

Čokoládové kuličky s likerem

180 ml ​​hořké čokolády., 2 PL mandlového likéru nebo pomerančového likéru., 2 PL másla ze sladké smetany., 125 g moučkového cukru., 125 g mletých mandlí., 50 g strouhané čokolády., jemný papír nebo papírové košíčky na balení pralinek

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a přimícháme do ní zvolná likér. Poté přidejte máslo, míchejte dokud se roztaje. Přidejte moučkový cukr, mleté ​​mandle a vše dobře promíchejte. Směs nechte vychladnout, dokud není taková tuhá, že se dá tvarovat. Rozdělte ji přibližně na 24 porcí a z nich vytvarujte malé kuličky. Na talíř nasypte strouhanou čokoládu a gulky v ní poobracajte, aby byly rovnoměrně celé obalené. Po jedné je zabalte do papíru nebo košíku. V chladničce vydrží asi dva týdny.
Recept můžeme obměnit tak, že použijeme mléčnou čokoládu a kulky na závěr ponoříme do roztáté čokolády.


Žádné komentáře:

Okomentovat