4. března 2010

Vánoční zvářak

1:1:1 cukr (nejlépe hnědý),med, voda,hřebíček,celá skořice,celá vanilka,trochu Nového koření,trochu celého bílého pepře,špetka citronové nebo pomerančové kůry , kousek badyánu , hrozinky ,oříšky ,mandle
Med,voda a cukr se uvedou do varu. Přidá se něco hřebíčku,celé skořice, celé vanilky,trochu Nového koření,trochu celého bílého pepře, špetka citronové nebo pomerančové kůry a kousek badyánu. Opravdoví fajnšmekři či dobrodruzi mohou vhodit jednu malou chilli papričku. Když se směs začne pěkně táhnout jako na karamel, zalije se to červeným vínem. Zahřeje k bodu varu, přidají se hrozinky, oříšky, mandle případně jiné sušené ovocné dobroty a rozlívá se do hrníčků. Na závěr se do každého loupne jeden malý panáček meruňkovice, třešňovice, hruškovky a nebo medoviny.

Žádné komentáře:

Okomentovat