400 g vepřové kýty, vejce, 60 g měkkého salámu, 80 g kyselé okurky, hořčice, 40 g hladké mouky, 40 g slaniny, 2 dl smetany, mletý pepř, sůl, 60 g cibule
Maso umyjeme ve studené vodě, osušíme čistou utěrkou a rozkrájíme na čtyři plátky. Každý plátek rozklepeme, potřeme hořčicí, posolíme, popepříme a poklademe kousky na tvrdo uvařeného vejce, proužky okurky a salámu. Dobře svineme a upevníme jehlami na závitky nebo zavážeme nití. Slaninu rozkrájíme na kostičky a v kastŕolu rozpustíme. Přisypeme jemně nasekanou cibuli a spěníme aby zůstala světlá.Na cibuli vložíme připravené závitky a osmahneme po všech stranách. Potom podlijeme šálkem horké vody nebo vývarem z kostí a dusíme. Během dušení občas závitky obrátíme a podle potřeby podlijeme. Měkké závitky vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou a dobře povaříme. Povařenou omáčku podle chuti přisolíme, vložíme do ní závitky a necháme prohřát. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat