13. září 2010

Australský dort

150-200 g másla, 200 g cukru, vejce, 250 g polohrubé mouky, 1 kg jablek, 250 g datlí, kypřící prášek, vanilka
poleva : 200-250 g strouhaného kokosu, 100-150 g másla, 1-1,5 dl mléka

Do mísy dáme nakrájena jablka (oloupaná, vyjadřincovaná a nakrájená na kostky) a vypeckované datle, přidáme jedlou sodu a zalijeme horkou vodou. Utřeme máslo s cukrem, přidáme 1 vejce a pak mouku s kypřicím práškem, vanilkou a nakonec ovocnou směs i s vodou. Opatrně promícháme a dáme do formy. Pečeme asi 30 minut. Před dopečením dáme na dort polevu: Kokos, máslo, cukr a mléko smícháme. Směs prohřejeme až zkaramelizuje. Pak to rychle rozprostřeme na dort a dopečeme ještě 10 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat