15. září 2010

Maliny na piškot

3 vejce, 80 g moučkového cukru, balíček vanilinového cukru, 3 lžíce teplé vody, 60 g hrubé mouky, 60 g škrobové moučky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, tuk a mouka na formu, ušlehaná smetana na zdobení
náplň : 250 ml smetany ke šlehání, ztužovač šlehačky, lžíce moučkového cukru, 400 g malin, balíček dortové želatiny

Žloutky našleháme s cukrem a teplou vodou do pěny. Vmícháme mouku, škrobovou moučku, prášek do pečiva a pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a v předehřáte troubě upečeme. Vychladlý korpus potřeme částí smetany ušlehané se ztužovačem a cukrem a hustě poklademe malinami. Přelijeme dortovou želatinou připravenou podle návodu na obalu a necháme ztuhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat