10. září 2010

Drobné ovoce s vanilkovou omáčkou

ovocná směs : po 300 g  malin a jahod, 400 g borůvek, vanilkový lusk, 150 ml  šťávy z černého rybízu, 100 g cukru, balíček vanilkového pudinku
vanilková omáčka : 500 ml mléka, balíček vanilkové omáčky v prášku, 2 lžíce cukru, balíček vanilkového cukru, 125 ml smetany

Maliny přebereme, všechno ovoce omyjeme a osušíme, jahody překrojíme napůl. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme dřeň. Dřeň i lusk, 150 ml  šťávy z černého rybízu, cukr. Přidáme ovoce a uvedeme do varu. Vanilkový pudink rozpustíme v 6 lžících studené vody, vmícháme do ovocné směsi a ve studené vodní lázni necháme vychladnout. Během chlazení směs několikrát rychle promícháme, aby se nevytvořil škraloup. Na vanilkovou omáčku rozpustíme obsah balíčku v 6 lžících mléka. Zbylé mléko s cukrem a vanilkovým cukrem uvedeme do varu, zahustíme rozpuštěným vanilkovým práškem, krátce povaříme. Vanilkovou omáčku vychladíme ve studené vodní lázni.

Žádné komentáře:

Okomentovat