15. září 2010

Biskupské řezy

450 g hladké mouky, 300 g krupicového cukru, 180 g másla, 6 vajec, kypřící prášek, 1/4 l mléka, 50 g čokolády, 50 g ořechu vlašských nebo lískových, 50 g rozinek

Cukr,žloutky a máslo třeme do pěny. Mouky smícháme s kypřícím práškem a pomalu přimícháme spolu se sněhem ze  6 bílků a mlékem. Do vzniklého těsta zapracujeme nasekané ořechy, rozinky a na kostičky nasekanou čokoládu. Plníme do vymazaných a moukou vysypaných forem na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet. Pečeme asi 40 minut, ze začatku na 200 stupnů , povykynutí na 150 stupnů. Po zchladnutí polijeme čokoládovou polevu.

Žádné komentáře:

Okomentovat