15. září 2010

Jahodové řezy s čokoládou

4 vejce, 125 g másla, 100 g cukru, 150 g hladké mouky, lžička kypřicího prášku, 50 g strouhané čokolády, 50 mletých mandlí, 500 g jahod, 200 g žervé, 6 plátků želatiny, 300 ml smetany, moučkový cukr, krokant

Troubu vyhřejeme na 200°C. Oddělíme vejce. K máslu přidáme 75 g cukru a žloutky a našleháme je.Z bílků našleháme sníh a zapracujeme do krému. Smícháme mouku s kypřícím práškem, čokoládou a mandlemi a přimícháme je.Plech vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj těsto.Pečeme 20 minut.Korpus necháme vychladnout a rozkrojíme napůl. Očistíme jahody, přidáme sýr a 25g cukru a našleháme je.Připravíme želatinu a přimícháme ji. Našleháme smetanu a 2/3 jí přidáme. Krémem potřeme jeden plát těsta a překryjeme druhým plátem. Dort chladíme asi 3 hodiny. Posypeme ho moučkovým cukrem a ozdobíme zbytkem smetany, jahodami a krokantem.

Žádné komentáře:

Okomentovat