13. září 2010

Jablečný dort s drobenkou

160 g másla, 200 g hladké mouky, 175 g cukru, lžičku prášku do pečiva, žloutek, 6 malých jablek, lžíce rumu, lžíce rozinek, 2 vejce, 6 lžic citronové šťávy, 375 g tvarohu, 2 lžíce krupice, tuk na vymazání formy

Rozpustíme 100 g másla, mouku smícháme se 100 g cukru a s práškem do pečiva. Přidáme žloutek a máslo. Ze všech přísad vypracujeme drobenku. Jablka omyjeme a vykrojíme jadřince. Rozinky namočíme do rumu a naplníme jim jablka. Potom oddělíme bílky od žloutků. 60 g másla a 75 g cukru vyšleháme do pěny. Přidáme citronovou šťávu, tvaroh, žloutky, krupici a všechno dobře promícháme. Bílky vyšleháme dotuha a zamícháme do tvarohové směsi. 2/3 drobenky namačkáme do tukem vymazané dortové formy. ( o proměru 22 cm). Na drobenku rozložíme jablka a rozdělíme tvarohovou směs. Zbylou drobenku nasypeme navrch. Dort pečeme v horké troubě (elektrický sporák 200 stupňů celsia, plyn stupeň 3 přibližně 1 ¼ hodiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat