13. září 2010

Oříškový dort

32 dkg cukru, 6 vajec, 3 lžíce rumu, 12 dkg mletých oříšků ( vlašské), prášek do pečiva, 20 dkg hrubé mouky, mléko

Cukr třeme se žloutky, přidáme rum, mleté oříšky, hrubou mouku, do které jsme rozmíchali prášek do pečiva. Do směsi přidáme tolik mléka, aby byla hustá asi jako piškotové těsto (ne moc řídké). Třeme asi 10 minut. Přidáme z bílků tuhý sníh a ve vymazané a vysypané (hrubou moukou) dortové formě pečeme asi 1/2 až 3/4 hod. v teplé ale ne horké troubě. Můžete přidat také na špičku nože skořice, do těsta, než přidáte sníh. Na zdobení dortu použijeme krém dle chuti (kávový, rumový, vanilkový nebo čokoládový). Můžete přidat také na špičku nože skořice, do těsta, než přidáte sníh.

Žádné komentáře:

Okomentovat