10. září 2010

Vločkový pohár

vločková směs : 1/2 balíčku Piškotů Opavia, 1/2 balíčku kakaových Piškotů Opavia, šálek ovesných vloček, 2 bílé nízkotučné jogurty, šálek měkkého ovoce, ovoce na ozdobu
broskve : 4 velké broskve (nebo velké půlky broskví z kompotu), 6 sladkých, 2 hořké mandle, 4 lžíce cukru moučky, 30 g tvarohu, 1/2 lžičky strouhané citronové kůry

Připravíme si několik velkých pohárů, případně misek. Ovesné vločky nasucho opražíme na teflonové pánvi a poté smícháme s jogurtem a ovocem, případně celou směs rozmixujeme na jemný krém. Do pohárů střídavě ukládáme vrstvu světlých a kakaových piškotů a každou vrstvu proložíme vločkovou směsí. Broskve nejdříve očistíme, rozpůlíme, vyjmeme pecky a lžící rovněž část dužiny, aby se vytvořil větší důlek,a krátce povaříme v cukrové vodě.  Takto připravené broskve poprášíme cukrem. V hmoždíři utlučeme sladké i hořké mandle. Cukr, tvaroh, citrónovou kůru, utlučené mandle a zbylou dužinu z broskví dobře promícháme. Směsí plníme půlky broskví. Naplněné broskve položíme na hotové poháry a přizdobíme strouhanou čokoládou, příp. rybízem a pod.

Žádné komentáře:

Okomentovat