3. listopadu 2011

Gratinované ovoce se zeleným pepřem

4 vejce; 8 dkg marcipánu; 0,2 dkg naloženého zeleného pepře; čerstvá máta; 10 dkg práškového cukru;10 dkg jahod; 10 dkg hroznového vína; 2 hrušky; 2 banány

Troubu si předehřejeme na maximální teplotu. Banány, jahody a hrušky nakrájíme na větší kusy, vložíme je do nádoby z varného skla a přisypeme k nim 10 dkg hroznového vína. Vajíčka opatrně rozbijeme a oddělíme žloutky od bílků. Do žloutků nastrouháme chlazený marcipán, přisypeme k nim tlučený zelený pepř a vše důkladně uhněteme v kompaktní hmotu. Z bílků, do kterých přimícháme 10 dkg práškového cukru, ušleháme tuhý sníh a přidáme jej k výše uvedené mase. Ovoce pokryjeme takto vzniklou marcipánovou pěnou. V troubě při teplotě 300 °C všechno dobře propečeme. Před podáváním posypeme ještě práškovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat