4. listopadu 2011

Marinované sumčí filé

60 dkg filé ze sumce; 10 dkg mouky; 3 vajíčka; 1 dl mléka; 1 dl octa; 20 dkg strouhanky; 5 dl oleje;citron; 10 dkg cukru; 4 červené cibule; svazeček pažitky; 4 rajčata; 8 krajíčků toustového chleba

Sumčí filé rozkrájíme na řízky, osolíme a obalíme nejprve v mouce, potom ve vajíčku smíchaném s mlékem a solí a nakonec ve strouhance. V rozpáleném oleji pak rybu usmažíme. Z octa, krystalového cukru a 1 dl oleje smíchaného s trochou vody a citronové šťávy si vyrobíme nálev. Do nálevu vhodíme podélně nakrájenou červenou cibuli, rajčata nakrájená na dílky a nadrobno nasekanou pažitku. Do této omáčky namočíme vychladlé smažené sumčí filé a necháme celé 3-4 hodiny odstát v chladničce. Podáváme tím způsobem, že na každý talíř umístíme jeden toust, na něj vložíme porci ryby, cibuli a rajčata, načež vše zalijeme nálevem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat