4. listopadu 2011

Rybí filé v zeleninové palačince se zeleninovou omáčkou

30 dkg mouky; 3 vejce; 6,5 dl mléka; svazek petrželové natě; svazek pažitky; svazek kopru; mrkev; celer; kedlubna; kořen petržele; svazek zelené cibule; 40 dkg filé z candáta; citron;10 dkg uzeného sýra; sůl; pepř

Z vajec, 6 dl mléka, 20 dkg mouky a špetky soli připravíme palačinkové těsto. Přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať, pažitku a kopr. Ochutíme pepřem a na malém množství oleje upečeme palačinky. Mrkev, celer, kedlubnu a kořen petržele nakrájíme na tenké nudličky a vhodíme na pánev s několika kapkami oleje podusit. Osolíme, opepříme a přihodíme trošku nakrájené zelené cibule, čerstvého kopru a pažitky. Zaprášíme moukou, mírně osmahneme, podlijeme 1 dl mléka a důkladně povaříme. Filé z candáta nakrájíme na plátky, osolíme a v části masa s kůžičkou uděláme nožem zářezy. Pokapeme citrónovou šťávou, obalíme v mouce a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji dočervena. Rybí plátky zabalíme do palačinek posypaných nastrouhaným sýrem a před podáváním je zakapeme zeleninovou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat