4. listopadu 2011

Plněný losos

80 dkg lososa; 20 dkg tvrdého (eidamského) sýra; 30 dkg špenátu; 8 plátků anglické slaniny; 10 dkg cukru; 1 dl octa; 2 dl oleje; polévková lžíce balzámového octa; polévková lžíce hořčice; hlávka salátu lollo rosso; 30 dkg ruccoly; hlávka ledového salátu; 2 mrkve; cibule; 15 dkg třešňových rajčat;4 dl bílého jogurtu; endivie; sůl; pepř

Lososa nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátek sýra a list špenátu. Maso srolujeme a opečeme na rozpáleném oleji. Na stejné pánvi opečeme vedle lososových rolek dokřupava i plátky anglické slaniny. Připravíme zálivku salátu: rozmícháme cukr a ocet. Opatrně přilijeme 1 dl oleje a zálivku ochutíme balzámovým octem, hořčicí a špetkou soli. Do mísy natrháme listy salátu, přidáme nastrouhanou mrkev, na plátky nakrájenou cibuli a rozpůlená třešňová rajčata. Všechny suroviny promícháme s octovou zálivkou a přimícháme jogurt. Před podáváním položíme na talíř nejprve rozčtvrcenou endivii, potom položíme vrstvu míchaného salátu a nakonec umístíme plátky opečené anglické slaniny a plněné lososové rolky.

Žádné komentáře:

Okomentovat