2. listopadu 2011

Mandlová krůtí prsíčka na houbách

60 dkg kuřecích prsíček; 3 polévkové lžíce olivového oleje; 20 dkg mandlí; 20 dkg hub druhu špička trávní; 4 anglické celery; svazek jarní cibule; 2 polévkové lžíce sójové omáčky; svazek majoránky; 2 snítky bazalky; vejce; 2 polévkové lžíce kukuřičné škrobové moučky; kávová lžička tykvového oleje; kávová lžička kukuřičného oleje; 50 dkg italských těstovin penne; 3 dl smetany; sůl; pepř

Krůtí prsíčka nakrájíme na nudličky a smícháme se škrobovou moučkou, sójovou omáčkou a několika kapkami kukuřičného oleje. V tomto nálevu necháme maso několik minut odležet. Z jednoho vaječného bílku ušleháme lehký sníh, vmícháme jej k masu a takto připravené nudličky opečeme na rozpáleném oleji. Maso vyndáme z pánve, ke zbylému tuku přilijeme malé množství oleje a opražíme na něm mandle. Jarní cibulku a anglický celer nakrájíme na malé kousky a společně s houbami vhodíme na mandle. Okořeníme čerstvou majoránkou, mletým pepřem a osolíme. Přidáme předpečené nudličky z krůtího masa a všechny suroviny dohromady důkladně podusíme. Ochutíme sójovou omáčkou, tykvovým olejem a bazalkou. Podlijeme smetanou a povaříme. Penne těstoviny uvaříme ve slané vroucí vodě, necháme okapat a přimícháme je do masové směsi. Před podáváním můžeme ozdobit majoránkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat