3. listopadu 2011

Prostá krabí polévka s cibulí

10 dkg krevet; 30 dkg pórku; 2 svazečky mladé cibulky; 2 dkg mleté papriky; 2 dl suchého bílého vína;10 dkg filé z candáta; 2 citrony; 0,2 dl olivového oleje; 2 ks slepičí polévky v kostce; 10 dkg krabů

V pánvi si rozpálíme olivový olej a předpečeme si na něm 10 dkg krabího masa. Přidáme pórek nakrájený na nudličky a mladou cibulku nakrájenou na kolečka. Vše dohromady trochu orestujeme, osolíme a opepříme, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme 2 dl suchého bílého vína. Několik minut povaříme, načež přilijeme 1 litr slepičího vývaru. Z 10 dkg candátího filé stáhneme kůži, maso nakrájíme na proužky a přihodíme do polévky. Necháme přejít varem a několik minut povaříme. 10 dkg krevet přidáme vařit do polévky, až bude už téměř hotová. Před podáváním posypeme polévku kousky citronu.

Žádné komentáře:

Okomentovat