2 hrušky; 2 jablka; střapec hroznového vína; ananasový kompot; 10 dkg mouky; mletá skořice; sáček strouhaného kokosu; balení kokosového mléka; 2 vejce; 10 dkg medu; svazek meduňky; máslo
Neoloupané hrušky a jablka nakrájíme na větší kousky a společně s bobulemi hroznového vína a kousky ananasu napíchneme na jehlu tak, aby všechno ovoce bylo na jehle několikrát. Napíchnuté jehly obalíme nejprve ve směsi mouky a skořice, potom v kokosovém mléce, ve kterém jsme rozšlehali vajíčka, a nakonec ve strouhaném kokosu. Obalené ovoce vložíme na několik minut na pánev s mírně rozpáleným máslem a opečeme dočervena. Do máslo, které zůstalo na pánvi, nakapeme med, přisypeme najemno nasekanou menuňku a několik minut povaříme. Před podáváním špízy pokapeme hotovou ovocnou polevou.
Žádné komentáře:
Okomentovat