2. listopadu 2011

Tvarohový koláč se sýrem

40 dkg mouky; 4 lžíce olivového oleje; bílé víno; sůl; 20 dkg tvarohu; 30 dkg měkkého sýra; 20 dkg uzené šunky; 10 dkg sýra camembert; 2 vejce; pepř

Do mouky přilijeme olivový olej, přidáme špetku soli, podle vlastní chuti bílé víno a vypracujeme tuhé těsto. Z těsta odebereme malé množství a odložíme ho stranou. Zbytek těsta vyválíme a vložíme do olejem vymazané dortové formy. Důkladně propracujeme tvaroh, měkký sýr, na kostičky nakrájenou uzenou šunku a stejně nakrájený camembert, jedno celé vajíčko a jeden vaječný žloutek, podle vlastní chuti ochutíme solí a mletým pepřem. Směs nalijeme na těsto v dortové formě. Odložený kousek těsta vyválíme, nakrájíme na proužky a na povrchu koláče vypracujeme mřížku. Povrch těsta potřeme zbylým vaječným bílkem. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 °C po dobu 50-60 minut. Zdobíme rajčaty a bazalkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat