1 kg kachních prsíček; 1 dl olivového oleje; sůl; pepř; šalvěj; estragon; 2 dl medu; 50 dkg višní zbavených pecek; balíček vanilkového cukru; skořicový prášek; 1 dl červeného vína; rýže
Kachní prsíčka nakrájíme na řízky, rozevřeme je a na vnější straně, kde je kůže, do nich uděláme zářezy nožem. Osolíme, opepříme a důkladně potřeme šalvějí a estragonem. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a když je dost horký, opečeme v něm plátky kachních prsíček po obou stranách do křupava. Péct začínáme vždy na té straně, kde má kachní maso kůži. K výrobě omáčky si ohřejeme med. Do medu přisypeme višně, ochutíme mletou skořicí a vanilkovým cukrem. Zalijeme červeným vínem, pak necháme nejen přejít varem, ale i dlouho bublat. Vaříme do té doby, dokud nám omáčka náležitě nezhoustne.Pečená kachní prsíčka podáváme s dušenou rýží, ke které na talíř přilijeme malou porci omáčky.
Žádné komentáře:
Okomentovat