2. listopadu 2011

Kuřecí stehna nadívaná sušeným ovocem

4 celá kuřecí stehna; 15 dkg sušených brusinek; 15 dkg sušených meruněk; 25 dkg lískových oříšků s medem; 5 polévkových lžic medu; 50 dkg jablečného kompotu; 5 dkg soli; špetka muškátového oříšku; špetka skořice; špetka chili; 1 dl oleje; 1 kg brambor; 15 dkg másla; 4 dl mléka

Kuřecí stehna rozkrojíme na horní a dolní část. Na spodních částech stehen nařízneme maso až na kost, zatímco horní poloviny vykostíme a rozevřeme. Potom osolíme a okořeníme chili kořením. Sušené meruňky rozkrájíme na malé kostičky a spolu se sušenými brusinkami je umístíme na plátky z horních stehen, načež maso pevně svineme. Nadívané horní části i dolní části kuřecích stehen upečeme do červena na malém množství oleje a pod pokličkou. Před podáváním na maso nakapeme med a pak je obalíme v drcených oříšcích. Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme je ve slané vodě do měkka. Potom je scedíme a rozmačkáme vidličkou. Osolíme, přisypeme muškátový oříšek a vmícháme do brambor i máslo, zahřáté na pokojovou teplotu. Všechno důkladně promícháme a přilijeme tolik mléka, abychom získali bramborovou kaši podobnou krému. Pět polévkových lžic medu si dáme hřát na pánev. Na med pak vložíme jablka z kompotu, zaprášíme mletou skořicí a dusíme tak dlouho, dokud se všechen med nevsákne do jablek. Při podávání klademe na talíř vedle sebe jak maso, tak jablečný kompot s medem a bramborovou kaši.

Žádné komentáře:

Okomentovat