15 dkg kozího sýra; 10 dkg ementálu; 5 dkg piniových semínek; 10 dkg salátu lollo rosso; 10 dkg ledového salátu; 10 dkg endivie; 1 dl olivového oleje; 30 dkg chleba se semínky; 1 dl malinového octa;sůl; pepř
Všechny předepsané druhy salátu opereme a po listech natrháme do mísy. Endivii rozkrájíme na kousky a rovněž vsypeme do mísy. Kozí sýr i ementál nakrájíme na kostičky a přidáme do salátu. Pak přisypeme piniová semínka a všechno důkladně promícháme.Zálivku si vyrobíme tím způsobem, že olivový olej smícháme s malinovým octem. Ochutíme solí a pepřem, načež mícháme tak dlouho, dokud zálivka nebude naprosto homogenní. Potom ji nakapeme na salát.K salátu si opečeme pár topinek, které okrájíme tak, aby měly jednotný tvar, a na ně potom nakládáme jednotlivé porce zeleniny se sýrem. Nakonec můžeme každou porci ještě posypat piniovými semínky a zakapat olivovým olejem.
Žádné komentáře:
Okomentovat