60 dkg filé z okouna; 10 dkg černých oliv; 10 dkg zelených oliv; citron; 40 dkg rýže; na špičku nože šafránu; vejce; kávová lžička hořčice; 2 polévkové lžíce kaviáru; lžíce zakysané smetany; svazek petrželové natě; práškový cukr; olej; sůl; bílý pepř
Plátky rybího filé osolíme, okořeníme bílým pepřem a opečeme na rozpáleném oleji. Předtím, než se maso docela propeče, přihodíme na něj černé i zelené olivy a několik dílků citrónu. Do vroucí vody nasypeme šafrán a sůl. V takto ochucené vodě uvaříme rýži stejným způsobem, jako kdybychom vařili těstoviny. Vaječné žloutky rozmícháme s hořčicí na hladkou směs a opatrně přilijeme postupně 1,5 dl oleje. Přidáme kaviár a zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a ochutíme několika kapkami citrónové šťávy, podle vlastní chuti můžeme přidat i práškový cukr. Přisypeme najemno nasekanou petrželovou nať. Před podáváním položíme vedle rybího masa opečené olivy a nakonec vše zakapeme omáčkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat