60 dkg krůtích prsíček; 25 dkg krevet; 40 dkg rýže; 8 plátků anglické slaniny (bacon); celý pórek; 6 rajčat; 2 hlavičky česneku; svazeček pažitky; 1 dl bílého vína; 3 dl smetany; svazeček bazalky; citron; 3 - 4 drobná koktejlová rajčátka; sůl; pepř; 1 dl oleje
Krůtí prsíčka nakrájíme na řízky a pod fólií je mírně naklepeme a promneme. Osolíme je a pak do každého řízku pevně zavineme plátek anglické slaniny. Tyto závitky rozkrájíme na kousky o síle 2 prstů a napícháme na rožně – vždy po třech na jednu jehlu. Rožně potom po obou stranách do červena opečeme v rozpáleném oleji. V jiné pánvi si osmahneme pórek nakrájený na kolečka, načež k němu přidáme nadrobno nasekaný česnek a krevety. Vše dohromady opečeme a důkladně podusíme. Rajčata nakrájíme na kostičky, koktejlová rajčátka rozkrojíme každé na dvě poloviny a přidáme ke krevetovému ragú. Několik lístků bazalky s přibližně stejným množstvím pažitky jemně nasekáme a rovněž vhodíme do pánve. Osolíme, opepříme a když už je směs skoro hotová, zalijeme ji bílým vínem a obohatíme smetanou. Důkladně povaříme. Jako přílohu podáváme dušenou rýži.
Žádné komentáře:
Okomentovat