31. října 2011

Krůtí směs v ragú z hub a drůbežích jater s pikantními restovanými brambory

60 dkg krůtích prsíček; 20 dkg krůtích jater; 20 dkg kuřecích jater; sůl; pepř; oregano; majoránka; 1 dl sójové omáčky; červená kalifornská paprika; 25 dkg hub (hlíva ústřičná); 2 polévkové lžíce škrobu;1 kg brambor

Krůtí prsíčka nakrájíme na tenké nudličky a předrestujeme si je na olivovém oleji. Osolíme, načež k nim přidáme drůbeží játra. Posypeme pepřem a pokračujeme v restování. Ochutíme majoránkou a oreganem. Přilijeme sójovou omáčku a vše dohromady důkladně podusíme. Kalifornskou papriku a hlívy ústřičné nakrájíme rovněž na nudličky a přidáme je k masu. Ragú zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě a ještě jednou uvedeme do varu. Brambory opereme, ve slupce je pokrájíme na kolečka a opečeme v hojném množství rozpáleného oleje. Podáváme je ke krůtím prsíčkám s houbami a drůbežími játry jako přílohu.

Žádné komentáře:

Okomentovat