25. října 2011

Cordon Bleu na salátu se zálivkou z kapari

50 dkg telecí kýty; 15 dkg krájené šunky; 15 dkg nivy; mouka; vejce; strouhanka; olej; 2 sladkokyselé okurky; 2 - 3 polévkové lžíce kapari (z konzervy); 2 špetky estragonu; citron; 1 - 2 lžíce estragonového octa; 1 kávové lžičky práškového cukru; 2 polévkové lžíce olivového oleje; hlávka ledového salátu; 2 - 3 rajčata; salátová okurka; celý pórek

Telecí kýtu nakrájíme na řízky, osolíme, načež řízky masa pokryjeme plátky šunky a nahrneme na ně nivu. Potom jednotlivé řízky masa svineme a závitky obalíme. Usmažíme je ve vydatném množství rozpáleného oleje. Uděláme si zálivku, přičemž budeme dodržovat následující postup: sladkokyselé okurky nakrájíme na kostičky a na drobno nasekáme i kapari. K láku z jedné konzervy kapari přidáme dvě špetky estragonu a potom do něho vsypeme jak rozkrájené okurky, tak kapari. Osolíme a přilijeme ještě šťávu vymačkanou z půlky citronu. Přidáme estragonový ocet, práškový cukr a olivový olej a vše důkladně smícháme. Listy salátu roztrháme na kousky. Rajčata, salátovou okurku a pórek nakrájíme na kolečka, která přisypeme k salátu. Zalijeme zálivkou z kapari a vše opět důkladně promísíme. Při podávání naložíme všechen salát na větší talíř a na tuto „podestýlku“ klademe do křupava usmažené závitky z telecího masa.

Žádné komentáře:

Okomentovat