21. října 2011

Koprové lososové plátky se zapečeným kmínem

60 dkg lososa; 2 pórky; 2 stroužky česneku; 3 rajčata; svazek bazalky; 3 středně velké hlízy kmínu;1,5 dl bílého vína; strouhanka; sůl; pepř; olivový olej; svazek kopru; 5 dl smetany; 10 dkg másla

Dva celé pórky nakrájíme na kolečka a začneme dusit na olivovém oleji se špetkou soli. Přidáme 2 nadrobno nasekané stroužky česneku, na kostičky nakrájená rajčata a na plátky nakrájené hlízy kmínu. Osolíme, okořeníme bílým pepřem, přilijeme bílé víno a vše důkladně podusíme. Směs přelijeme do formy na pečení, posypeme strouhankou a na jednu hodinu vložíme péct do předehřáté trouby při teplotě 150 °C. Lososa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji. Maso vytáhneme z pánve a na zbylý tuk vhodíme nadrobno nasekaný kopr. Podlijeme smetanou, osolíme, opepříme a důkladně povaříme. Přidáme máslo a plátky lososa vrátíme na pánev. Necháme 1-2 minuty povařit v koprové omáčce. Před podáváním položíme na talíř kousek zapečeného kmínu, vedle upravíme plátky lososa a vše zakapeme omáčkou. Zdobíme plátky citronu.

Žádné komentáře:

Okomentovat