80 dkg kachních prsíček; 2 dl likéru z černého rybízu; 2,5 dl červeného vína; polévková lžíce kukuřičné moučky; 25 dkg malin; sůl; skořice; pepř; hnědý cukr
Do kachních prsíček uděláme na straně potažené kůží zářezy, načež prsíčka vložíme do rozpálené pánve, a to kůží se zářezy dolů. Vyškvaříme z nich kachní sádlo a pak prsíčka vyjmeme. Většinu sádla z pánve odlijeme, načež masitou část prsíček posypeme kořennou směsí, která bude obsahovat sůl, skořici, hnědý cukr a mletý pepř. Potom maso vrátíme do pánve, tak, aby okořeněná strana byla dole, a dále je pečeme. Rybízový likér smícháme s vínem a kukuřičnou moučkou. Tuto směs nalijeme na předpečená kachní prsíčka a asi 6-8 minut vaříme, aby omáčka zhoustla. Když už je hustá, vyjmeme maso a do omáčky zbylé v pánvi přidáme maliny. Ovoce svaříme se šťávou z masa, což nám potrvá přibližně 1-2 minuty. Podáváme tím způsobem, že kachní prsíčka na talíři zalijeme omáčkou a pak je ozdobíme petrželkou a tymiánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat