25. října 2011

Kachní prsíčka s tykví a divokou rýží

4 vykostěná kachní prsíčka; 1 kg tykve; 10 dkg kešu oříšků; zázvor; svazek pažitky; 2 dl smetany; stroužek česneku; 3 polévkové lžíce medu; 10 dkg divoké rýže; 30 dkg rýže; špetka pálivé mleté červené papriky nebo chilli papriky; sůl; pepř; olej

Tykev nakrájíme na kousky, zbavíme jadérek, osolíme a upečeme na plechu vymazaném olejem v troubě zahřáté na 180 °C. Dužninu upečené tykve začneme smahnout na rozpáleném oleji. Přihodíme nadrobno nasekané kešu oříšky, přistrouháme zázvor, osolíme, opepříme a ochutíme nadrobno nasekanou pažitkou. Po několika minutách podlijeme směs smetanou a důkladně podusíme. Pokud by byla směs příliš hustá, rozředíme ji vodou. Ochutíme nastrouhaným česnekem, medem a pálivou paprikou. Hotovou omáčku rozmixujeme, a pokud by nebyla dostatečně hustá, zahustíme ji škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě. Do podávání udržujeme omáčku teplou. Kachní prsíčka rozevřeme, na straně s kůžičkou uděláme nožem zářezy, osolíme a opepříme. Začneme opékat na rozpáleném oleji, nejprve stranu s kůžičkou. Maso opečeme po obou stranách dočervena. Jako přílohu podáváme směs divoké a dušené rýže. Z rýže na talíři pomocí hrníčku vytvarujeme kopečky. Vedle rýže položíme plátky masa a zakapeme je tykvovou omáčkou. Nakonec ozdobíme pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat