60 dkg vykostěných krůtích prsíček; 30 dkg brokolice; 20 dkg uzeného sýra; 1 dl oleje; sůl; pepř; 10 dkg másla; 15 dkg česneku; 10 dkg mouky; svazek petrželové natě; 2 dl mléka; 1,2 kg brambor; 6 dl oleje; estragon; petrželová nať; majoránka
Krůtí prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme a ochutíme estragonem. Na plátky masa položíme předvařené růžičky brokolice, posypeme nastrouhaným uzeným sýrem a stočíme do závitků. Důkladně osmažíme na malém množství oleje. Přípravu omáčky začneme nejprve rozehřátím másla. Na zpěněné máslo vhodíme nastrouhaný česnek, zaprášíme moukou a zalijeme mlékem. Přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať, smetanu a bílé víno. Osolíme a ochutíme pepřem. Jako přílohu podáváme okořeněné opečené brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat