24. října 2011

Vepřová panenka á la Madame Pompadour

70 dkg vepřové panenky; cibule; 50 dkg hub; 5 dkg mouky; 1 kg brambor; 2 vejce; 3 dkg másla; 5 dkg rajčatového protlaku; 8 - 10 třešňových rajčat; 1,5 dl červeného vína; hořčice; sůl; pepř; muškátový oříšek

Vepřovou panenku osolíme, opepříme a důkladně potřeme hořčicí. Předpečeme na rozpáleném oleji. Cibuli nasekáme nadrobno a začneme dusit na několika kapkách oleje. Přihodíme rozemleté houby, osolíme a opepříme. Dusíme tak dlouho, dokud se neodpaří veškerá tekutina. Potom zaprášíme moukou, mírně osmahneme a hotovou směs vložíme do chladničky. Brambory uvařené ve slané vodě promačkáme, přimícháme vaječné žloutky, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Přimícháme máslo a bramborovou kaší naplníme cukrářský sáček. Vymažeme olejem plech na pečení, položíme na něj předpečené plátky vepřové panenky, maso potřeme houbovou směsí a nakonec na maso vytlačíme kopeček ochucené bramborové kaše. Na 40 minut vložíme péct do trouby předehráté na 170-180 °C. Na tuku, který nám zůstal po předpékání vepřové panenky, začneme smahnout rajčatový protlak. Přihodíme rozpůlená třešňová rajčata, osolíme, opepříme, podlijeme červeným vínem a důkladně povaříme. Před podáváním opečené maso zakapeme hotovou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat