26. října 2011

Jablečné řezy

30 dkg mouky; 15 dkg másla nebo 12 dkg sádla; 2 lžíce smetany; špetka soli
suroviny na náplň : 1 kg jablek; 10 dkg cukru; mletá skořice; mleté ořechy nebo strouhanka

Suroviny na těsto uhněteme a vyválíme na dvě placky. Jednu placku těsta položíme na máslem vymazaný plech a posypeme hrstí ořechů nebo strouhanky. Jablka nastrouháme, a smícháme s cukrem a skořicí, směs můžeme i krátce podusit. Během dušení dávejme pozor, aby se odpařila šťáva z jablek. Předtím, než jablečnou směs položíme na těsto, musíme ji nechat vychladnout. Teprve potom ji můžeme rovnoměrně rozložit na těsto na plechu. Na jablečnou směs položíme druhý plátek těsta, povrch pomažeme mlékem nebo vajíčkem a můžeme vložit do trouby. Po upečení rozřežeme na kostky a posypeme cukrem. Jablečné řezy budou chutnat jak teplé, tak studené.

Žádné komentáře:

Okomentovat