28. října 2011

Piškot s vodním základem

4 vejce; 4 polévkové lžíce vody; 20 dkg cukru; 5 dkg práškového cukru; 20 dkg mouky; špetka jedlé sody;máslo na vymazání plechu

Vaječné žloutky mícháme po dobu dvaceti až třiceti minut s 20 dkg cukru a se 4 polévkovými lžícemi oleje. Z vaječných bílků ušleháme sníh, a když začíná tuhnout, přidáme 5 dkg práškového cukru. K vaječným žloutkům opatrně přimícháme mouku smíchanou se špetkou jedlé sody a nakonec ke směsi lehkými pohyby přidáme sníh. Nalijeme na máslem vymazaný plech a pečeme ve středně rozehřáté troubě asi třicet minut. V prvních deseti minutách neotvírejme troubu, protože těsto by se nám mohlo srazit.

Žádné komentáře:

Okomentovat