80 dkg jeleního žebírka; 20 dkg kukuřičné krupice; 8 dkg másla; 2 dl smetany; sůl; bílý pepř; estragonový ocet; svazek estragonu; citron; olej
Kukuřičnou krupici vaříme za častého míchání ve slané vroucí vodě tak dlouho, dokud nezhoustne. Přimícháme 3 dkg másla a odložíme stranou. Jelení žebírka nakrájíme na plátky, potřeme solí a bílým pepřem. Plátky masa vhodíme na rozpálený olej zrychla předpéct a maso odložíme stranou. Na zbylém oleji rozpustíme máslo, posypeme hojným množstvím estragonu a podlijeme smetanou. Omáčku osolíme a ochutíme pepřem a estragonovým octem. Vaříme tak dlouho, dokud nebude dostatečně hustá. Předpečené plátky masa vložíme zpět do omáčky a necháme je několik minut podusit. Několika kapkami citrónové šťávy můžeme omáčce dodat pikantní chuť. Před podáváním naservírujeme na talíř nejprve noky z kukuřičné kaše, které vytvarujeme pomocí dvou polévkových lžic. Vedle položíme plátky masa a nakonec vše zakapeme smetanovou omáčkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat