31. října 2011

Krůtí prsíčka plněná jablky a mandlemi

60 dkg krůtích prsíček; 2 jablka; 10 dkg plátků mandlí; 20 dkg borůvek; 2 polévkové lžíce borůvkové marmelády; zázvor; citron; 10 dkg tmavého chleba; 1 polévková lžíce strouhanky; 2 dl červeného vína; 20 dkg medu; polévková lžíce škrobové moučky; 10 dkg másla; svazek petrželové natě; 60 dkg brambor; sůl; pepř; mletá skořice; olej

Nastrouháme jablka. Přidáme strouhanku, plátky mandlí, 5 dkg borůvek, polévkovou lžíci borůvkové marmelády a podle vlastní chuti mletou skořici. Do směsi nastrouháme zázvor, citrónovou kůru a přimícháme tmavý chléb nakrájený na malé kostičky. Plátky krůtího masa osolíme, přikryjeme fólií a mírně naklepeme. Potřeme připravenou jablečnou a borůvkovou náplní a pevně stočíme. Závitky opečeme na rozpáleném oleji na pánvi, kterou jsme přikryli alobalem. 
Připravíme omáčku : Na červeném víně podusíme 15 dkg borůvek. Přidáme jednu polévkovou lžíci borůvkové marmelády, med, na špičku nože pepře a špetku soli. Až se šťáva mírně odpaří, rozředíme několika kapkami vody a opět přivedeme k varu. Zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě. Na pánvi rozpálíme máslo. Na rozpěněné máslo přihodíme najemno nasekanou petrželovou nať. Vhodíme dílky brambor předem uvařených ve slupce, promícháme a osmažíme. Brambory budeme podávat jako přílohu k plněným závitkům krůtího masa zalitým ovocnou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat