26. října 2011

Čokoládové vlnky s borůvkovou marmeládou

20 dkg margarínu; 10 dkg práškového cukru; sáček vanilkového cukru; 2 polévkové lžíce kakaového prášku; 15 - 20 dkg hladké mouky; 2 dl červeného vína; 4 polévkové lžíce borůvkové marmelády

Z margarínu pokojové teploty a práškového cukru ušleháme pěnu. Přidáme vanilkový cukr, kakaový prášek, hladkou mouku a vše důkladně propracujeme. Hotovou směs naplníme do cukrářského sáčku na zdobení. Plech vyložíme papírem na pečení a pomocí cukrářského sáčku ze směsi vytvarujeme na plechu podlouhlé proužky. Takto vytvořené čokoládové vlnky vložíme na 15 až 20 minut péct do trouby předehřáté na 160 °C. Do borůvkové marmelády vmícháme červené víno a před podáváním položíme ovocnou vinnou směs na talíř vedle čokoládových vlnek, které nakonec ještě posypeme práškovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat