60 dkg krůtích prsíček; hlávka kapusty; 4 hrušky; 4 plátky šunky; 4 plátky sýra; 10 dkg krájených mandlí; 3 polévkové lžíce medu; polévková lžíce škrobu; 1 dl polosladkého červeného vína; 4 brambory; sůl; pepř; jedlá soda; citron; olej
Ve slané vodě s přísadou jedlé sody nejprve několik minut vaříme hlávku kapusty rozebranou na listy.Krůtí prsíčka pod fólií promneme a mírně naklepeme, načež je osolíme a opepříme. Potom na ně naklademe listy kapusty, plátky šunky a sýra a pevně je zavineme. Takto získané závitky upečeme pěkně do hněda v horkém oleji na pánvi přikryté alobalem. Brambory uvaříme ve slupce, potom je rozkrájíme na dílky a osmažíme na oleji. Osolíme a opepříme. Potom si v jiné pánvi rozehřejeme med, ke kterému přidáme pár kapek citronové šťávy a červené víno. Uvedeme do varu a do vařící směsi vsypeme krájené mandle. Každou hrušku rozkrojíme na čtvrtiny a vložíme je do směsi medu a červeného vína. Až hrušky dušením změknou, vyndáme je z pánve, načež mandle v medu rozředíme troškou vody. Omáčku pak zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě. Touto omáčkou polijeme maso těsně před podáváním. Na ozdobu můžeme použít meduňku lékařskou.
Žádné komentáře:
Okomentovat